Uber obustavlja uslugu u Francuskoj

Kompanija Uber suspendovala je danas svoju niskobudžetnu uslugu u Francuskoj kako bi razrešila pravni spor, kao i povremeno nasilne sukobe s tradicionalnim taksistima.

france stop uber

Portparol Uber rekao je da suspendovana usluga UberPop koja povezuje putnike s vozačima bez profesionalnih taksi ili šoferskih dozvola. Francuske vlasti su tražile da se ta usluga ukine, što je Uber dosad odbijao čekajuči odluku višeg suda. Direktor Ubera u Francuskoj Tibo Sempo u intervjuu za Mond (Le Monde) rekao je da je promenio mišljenje “u duhu pomirenje” s vlastima. Sempo i još jedan evropski rukovodilaca Ubera, koji ima sedište u San Francisku, pritvoreni su ove nedelje i optuženi, između ostalog, za “obmanjujuće komercijalne aktivnosti” i učešće u nelegalnom poslovanju.

Izvor: BETA

40 milijardi dolara vrijedan Uber uskoro u Zagrebu: Namjere otkriva na OMGcommerceu

S više od 2,8 milijardi dolara osiguranog kapitala i prisutnosti u 200 gradova u 55 zemalja širom svijeta, Uber je jedna od danas najpotentnijih tehnoloških tvrtki na svijetu koja potpuno mijenja industriju prijevoza te brine taksiste. Nakon Bukurešta, Beča i Varšave, Uber bi uskoro mogao otvoriti podružnice u Zagrebu, Beogradu i ostatku regije. Na OMGcommerceu će 4. svibnja ekskluzivno otkriti svoje namjere – u društvu PayPala i hrvatske digitalne elite!

Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini na sajtu netokracija.com»